Inhoud en opbouw
-
Masterclass-reeks: 5 x een dag
-
Cursusboek en e-learning
-
Praktijkonderzoek dat je uitvoert met ondersteuning van online meetinstrumenten, instructies en praktische tips bij iedere stap
-
Monitoring en verbetering via een online dashboard. Inclusief verschillende downloads, instructies, tips en verbeterplannen
-
Begeleiding ‘on the job’ voor de verbeterpunten van de eigen organisatie
Meetbare resultaten
Op basis van de ervaringen van meer dan 100 zorgorganisaties die eerder aan Duurzaam en Gezond aan Tafel meededen, weten we welke resultaten gemiddeld genomen gemeten worden:
-
hogere maaltijdtevredenheid: 70 tot 90% ‘zeer goed’
-
voedselverspilling ver onder landelijk gemiddelde van 30/40% naar 20% of minder
-
verhoging naar 20 tot 40% duurzame inkoop
-
daling van integrale kosten
-
voedingsbegroting naar ‘positief’ weten te brengen
-
gemiddelde besparing per organisatie €50.000,- tot € 150.000,-


Kosten en voorwaarden
Het programma Duurzaam Gezond aan Tafel is de afgelopen jaren ondersteund en mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS, het innovatiefonds van Stichting De Friesland, regionale Rabobanken en stichting Diverzio. Vraag naar de voorwaarden voor het programma voor het komende jaar.
We doen het (echt) samen
Het programma is voor zorgorganisaties die écht gemotiveerd zijn om hun maaltijdvoorziening nog meer onderdeel te maken van hun zorg voor mensen. En niet langer alleen te denken in kosten, maar vooral in waarde van eten en drinken.
Bij het definitieve inschrijfformulier vragen we dus commitment, óók voor het behalen van de inhoudelijke doelen.
We vragen dan te bevestigen dat bestuur/directie de keuze steunt om met elkaar het eten in de zorg naar een nieuwe standaard te brengen.
