Ervaringen

Diverzio heeft de afgelopen jaren laten zien wat koplopers kunnen bereiken op het gebied van duurzame verbetering van de maaltijdvoorziening in de zorg in Nederland.
In de afgelopen jaren hebben deelnemende zorgorganisaties in heel Nederland de helft minder voedselverspilling gerealiseerd en een hoge waardering voor het eten. Dit betekent een besparing van grofweg 5 miljoen euro. Tegelijk maakten de deelnemers hun eten fors duurzamer door slimmer te werken én door te kiezen voor duurzame producten.
Bekijk hieronder de video’s of neem contact met ons op.
Contact

Video’s

Interview met Koen Nouws Keij – directeur Diverzio

Diverzio, de Rabobank ’s Hertogenbosch e.o, AgriFood Capital en stichting Godshuizen namen samen het initiatief om het programma ook naar Brabant te brengen

Referenties

“Door uw deelname helpt u minder voedsel te verspillen, zónder in te hoeven leveren op de kwaliteit van de maaltijd voor de patiënt of cliënt! Daarom ondersteunen wij dit initiatief en maken we het mede mogelijk om van Duurzaam en gezond aan tafel een landelijk programma te maken”

Kees van der Burg

Directeur-generaal Langdurige Zorg Ministerie van VWS

“Kennis van buiten de organisatie werkt verfrissend. Door samen te werken met Diverzio lukte het om de voedselverspilling met 34% terug te brengen. Maar ook voor het welbevinden is voeding een belangrijk thema.”

Cathy van Beek

Lid Raad van Bestuur Radboudumc

“De aanpak van Diverzio is een lichtpunt dat laat zien dat er ook een business case te maken valt voor het investeren in gezonde voeding door een zorginstelling”

Jaap Seidell

Hoogleraar voeding en gezondheid Vrije Universiteit

“Duurzaam eten zorgt ervoor dat je op gewicht blijft en alle vitamines binnenkrijgt. Het heeft een enorme impact op je gezondheid, zeker voor mensen op leeftijd.”

Coert Veenstra

Bestuurder Stichting ­Vrijwaard

“Ik doe mee aan Duurzaam en Gezond aan Tafel om te laten zien hoe belangrijk het is om samen aan tafel te gaan, gezond te eten en zo fit ouder te worden.”

Janny van der Heijden

Culinair publiciste en boegbeeld Taskforce “Gezond eten met ouderen”

“Wij weten dat gezonde voeding en leefstijl voor onze cliënten nog heel veel verbetering van kwaliteit van leven kan brengen. Ik ben verrast door de mogelijkheden die Diverzio biedt. Die had ik van tevoren niet kunnen bedenken.”

Lucretia d´Fonseca

Directeur organisatie divisie maatschappelijke psychiatrie GGZ Noord-Holland-Noord

“Wij willen dicht bij onze verzekerden blijven en investeren dus in een gezondere leefstijl, omdat we ervan overtuigd zijn dat we daardoor de zorgvraag kunnen terugdringen.”

Bert van der Hoek

Bestuursvoorzitter De Friesland Zorgverzekeraar